Web-Design-Brasov-1

Sisteme paratrasnet

INSTALATIA DE PARATRASNET constituie principala măsură de protecție la loviturile directe de trasnet in cazul furtunilor.
O ameninţare pentru instalaţiile electrice o constituie și apariţia supratensiunilor cauzate de descărcările electrice chiar daca acestea au loc mult mai departe de imobilul dumneavoastra.

Dacă o lovitura de trasnet loveşte o instalaţie de paratrasnet, atunci o bună parte din energia trasnetului este deviată spre pământ, dar şi spre instalaţia electrică proprie, prin sistemele de legare la pământ şi la alte instalaţii.

Chiar dacă avem o instalatie de paratrasnet, o lovitura de trasnet în apropriere poate produce pagube. Acest lucru se poate combate prin reducere asupra tensiunilor induse, până la un anumit nivel care să nu mai reprezinte un pericol pentru consumatorii finali, prin instalarea de descarcatoare de supratensiune pe zone de protecţie.

Așadar când vorbim de protecția la loviturile de trasnet, trebuie să avem în vedere un sistem de protecţie împotriva loviturilor de trasnet, în care includem:

– sistemul de protectie exterioara(dispozitivul de captare, de coborare, instalatia de legare la pamant)

– sistemul de protectie interioara – montarea descarcatoarelor la suptratensiune (SPD)

Contactează-ne:

Please leave this field empty.